De grootste crash ooit is op komst.

Aug 09, 2021

Deel 2 in mijn reeks rond de grootste shift in menselijke geschiedenis ooit. Na het eerste artikel over waarom jij in financiële slavernij leeft , leg ik je vandaag uit waarom ons huidige systeem op instorten staat en hoe je jezelf daar kan tegen wapenen. 

 

Het probleem. 

 

Het grote probleem is in essentie het fundament waarop onze huidige economie is gebouwd.  Dat fundament is het monetaire systeem en onze huidige vorm van geld. 

Soms kijken we te oppervlakkig naar geld. Geld is een extreem belangrijk onderdeel en bouwsteen van een samenleving. Geld is namelijk altijd een technologie die dient als container van jouw tijd en tijd is dan weer jouw meest waardevolle bezit. Hoe beter dus de kwaliteit van het geld (aka hoe beter de technologie erin slaagt jouw tijd te beschermen door de waarde van die tijd te behouden), hoe succesvoller jij als individu in een samenleving kan worden, maar ook hoe succesvoller die samenleving als geheel zal zijn.  

Monetaire systemen zijn van alle tijden en het huidige monetaire systeem noemen we ook wel het ‘fiat’ monetaire systeem. Om dat goed te begrijpen moeten we even terugkijken in de geschiedenis. 

Het fiat monetaire systeem volgt een systeem op dat gebaseerd was op een goudstandaard, waarbij alle waarde in de wereld dus eigenlijk werd uitgedrukt of gekoppeld was aan goud. 

Gezien goud niet meteen heel goed scoort op zijn verplaatsbaarheid door tijd en ruimte bleek het uiteindelijk in een groeiende economie waarbij er steeds meer op globaal niveau gehandeld werd tekort schieten. 

 

Het befaamde Bretton Woods akkoord

Toen je op de wereldtop nog gewoon gezellig een peukie kon roken. 

 

In 1944 na WWII en als manier om de Westerse economie terug een boost te geven, werd tijdens het befaamde Bretton Woods akkoord daardoor de Amerikaanse Dollar (nog wel steeds gekoppeld aan goud) de wereldreservemunt. Het gaf meteen vorm aan hoe onze samenleving er de komende decennia, met de USA als wereldmacht, er uit zou zien. 

 

 De Vietnam War: een financiële aderlating voor de US.

 

In het begin van de 70’s werd duidelijk dat de USA er eigenlijk een potje van had gemaakt. Ze hadden namelijk enorm veel dollars bijgeprint, meer dan dat er voorradig was aan goud om hun oorlogskas voor Vietnam te kunnen spijzen. Andere landen begonnen dit door te hebben en besloten hun goudvoorraden op te eisen. Uiteindelijk moest het Bretton Woods akkoord vallen (1971) met als gevolg dat de wereldreservemunt op dat moment een soort van vrijgeleide kreeg. Er stond vanaf dat moment niets van echte waarde meer t.o.v. de dollar. De transitie naar een fiat monetair systeem was eigenlijk al sinds begin 1900 gestart, maar de transitie was op dit moment compleet. Het fiat systeem gaf ook geboorte aan het IMF, de Wereldbank en zorgde ervoor dat centrale banken oppermachtig werden. Het is dit clubje dat nu, dankzij een fraudulent monetair systeem, de rest van de wereld in hun greep heeft.  


Sinds het ontstaan van centrale banken en de opkomst van het fiat monetaire systeem is de koopkracht dramatisch gedaald.  

 

Fast forward naar 2021.

Vandaag gebeurt er een gelijkaardig iets als in 1970 (eigenlijk is het nooit gestopt, maar vandaag zitten we door covid-19 in een exponentiële fase). Er wordt geld bijgedrukt aan een ongezien tempo. 

 

 

De kredietcrisis van 2008 bracht ‘QE’ op het toneel. QE staat voor Quantitative Easing en is een mooie term voor het bijdrukken van geld. Dat nieuwe geld wordt letterlijk door centrale banken gecreëerd uit het niets. Met als gevolg dat elke Dollar of Euro die nieuw geprint wordt, voor een verdere uitholling van de waarde van al het geld dat reeds in omloop is zorgt. Om het zo simpel mogelijk uit te leggen: jouw geld wordt elke dag minder waard, waardoor je er dus ook elke dag steeds minder en minder mee kan kopen. Klein detail: de elite heeft natuurlijk de technieken om deze geldontwaarding voor te blijven ;). 

 

 

Je hoeft economisch niet onderlegd te zijn om in te zien dat dit proces gedoemd is te mislukken. Meer nog, het is elitaire fraude waar de gewone man voor moet opdraaien. 

Het is zo belangrijk dit probleem te begrijpen omdat het de essentie is voor de val van het systeem en de hoofdreden is waarom jij in slavernij leeft. 

Zonder dat inzicht wordt het moeilijk om hiervan vrij te breken, in te zien dat de val eraan komt en te begrijpen hoe je in een nieuw tijdperk kan investeren. 

 

Dat probleem, het niet om kunnen met de macht/verantwoordelijkheid om op een ethische manier met de geldhoeveelheid om te springen is geen nieuw fenomeen. Het ligt aan de basis van de val van duizenden eerdere monetaire systemen. Tipje van de sluier: munteenheden uitgebracht door overheden hebben tot hier een failrate van 100%. 

We zien dus steeds terugkomen dat de mens niet in staat is om op een duurzame manier een monetair systeem in handen te houden zolang er met de geldpers te sjoemelen valt. 

 



Groeiende ongelijkheid

 

De kloof tussen arm en rijk wordt alleen maar groter. Niet verwonderlijk want het systeem is exact zo gebouwd om dat te doen. 

Eén van de meest interessante inzichten daarin is onderstaande grafiek. 

 

 

Deze toont je dat, terwijl technologische innovatie ervoor heeft gezorgd dat de output van onze productie een stijgende lijn is, onze beloning daarvoor niet evenredig mee gestegen is. Wie is dan gaan lopen met die winst? You guessed it, de ultrarich ;)

 

.  

Banken en overheden zijn done.

 

Dit zijn een aantal grafieken van de prestaties van de banken sinds de crisis in 2008. Conclusie? Ze zijn er niet in geslaagd, zelfs met een bailout (van jawel uw belastinggeld), een meerwaarde te realiseren voor het economisch systeem. 

 

 

Zonder al te diep in detail te treden (bron en tevens fantastisch artikel van Arthur Hayes hier) komt het erop neer dat de bankensector met een marktwaarde van 3 biljard (!) dollar volledig rijp is voor disruptie. (in latere artikels zal je ontdekken waarom gedecentraliseerde ledger technologie een financiële revolutie aan het veroorzaken is én onze enige hoop is om een eerlijk monetaire systeem). 

 

Hetzelfde voor overheden. Ook hun ‘businessmodel’ (taxatie door middel van een monopolie op territoriale grenzen) is compleet voorbijgestreefd.  

Ook dit is simpelweg zichzelf kunstmatig in het leven houden op de kap van de belastingbetaler. Kortom, belastinggeld wordt systematisch ingezet om een elitaire fraude gaande te houden. 

 

De G7: op papier failliet.

Nog een aantal leuke weetjes over België: 

  • Top 3 belastingdruk
  • Top 10 overheidsschuld t.o.v. BNP
  • Ergens onderaan voor de diensten die we terugkrijgen voor onze belastingen
  • 2 wereldrecords langste tijd zonder regering 

België, net zoals vele andere natiestaten, is een joke. Een zinkend schip. U mag uw belastingen gerust diefstal noemen. Gelukkig worden steeds meer mensen wakker aan dit gegeven. Mijn advies? Get out while you still can

 

De grote reset en CBDC’s.

 

Eigenlijk is het simpel: covid-19 is de naald die de bubbel heeft doen poppen

Ons systeem is al gevallen maar wordt al meer dan een decennia kunstmatig in leven gehouden.

En ook de elite beseft dat het huidige systeem niet meer verder kan. Welk moment is er dan ook idealer om een globale ‘gezondheidscrisis’ te misbruiken als excuus en afleiding om er in snelvaart een nieuw systeem door te duwen? 

Iedereen spreekt erover: ‘The Great Reset’. Volgens sommigen nog steeds een ‘complot’, nochtans heeft het WEF letterlijk een website hierover en is er een boek te koop met exact die titel geschreven door de oprichter van dat WEF (een clubje voor de allerrijksten en prominente figuren uit de overheden op deze aarde om samen gezellig te keuvelen over de toekomst van de mensheid). Ik zei het al in mijn eerdere artikel. Zelfs wanneer de waarheid sommige in de ogen staart, lukt het ze nog steeds niet om deze in te zien.  

 

 

Wat je ook denkt over dit clubje, het grootste gevaar speelt zich ergens anders af en leunt om de hoek: de CBDC’s (Central Bank Digital Currencies). Dit is ons huidige monetaire systeem maar dan on steriods

 

Bron: De Standaard. 

 

Via de CBDC’s, mooi verpakt als een cryptocurrency (terwijl het dat allesbehalve is) zullen de centrale banken en overheden niet alleen toegang hebben tot de geldhoeveelheid, maar ook tot wat jij effectief met je centen doet en KAN doen. Yes, je leest het goed, een digitale wallet op je smartphone die elke move tracked en zal bepalen of dat wat jij met je centjes doet al dan niet in lijn ligt met de visie van Europa. This is scary, really scary! 

 

De 'Govcoins' - meer van hetzelfde verpakt als 'beter alternatief'

 

Conclusie.

 

What goes up, must come down. - Isaac Newton

 

Dus:

  • We produceren meer maar onze vergoeding stijgt niet mee.
  • De elite verrijkt zich door onze tijd te stelen via een fraudulent monetair systeem waardoor we elke dag armer worden. 
  • 50% van ons werk wordt via belastingen onrechtmatig afgenomen door inefficiënte overheden die er al lang niet meer zijn om onze belangen te dienen.  
  • Er is een ‘reset’ op komst waarbij de elite hun machtspositie alleen maar nog ingrijpender zal worden ten kosten van de middenklasse. 

 

Maar, er is ook goed nieuws. De grootste maatschappelijke shift ooit is bezig. Mensen worden in ongeziene aantallen wakker voor het oneerlijke systeem waarin we leven.

Eens om de zoveel tijd raakt een bestaande manier om de samenleving te organiseren outdated en breekt er een nieuw systeem door. Keer op keer zien we dat in de geschiedenis terugkomen, een proces dat we ‘creative destruction’ noemen. Daar zullen we ook in de volgende artikels dieper op in gaan. 

Belangrijk om nu al te onthouden: Nog nooit was er zo’n grote bedreiging voor je (financiële) vrijheid als nu. Maar nog nooit was er ook zo’n grote opportuniteit in zo’n kleine tijdspanne als nu. Als je bereid bent om je ogen te openen, te investeren in kennis en je te omringen door gelijkgezinden ziet de toekomst er heel hoopvol en vooral heel vrij voor je uit. 

In mijn komende artikels ontdek je de geheimen van financiële vrijheid in een snel veranderende wereld.

Geen enkele post missen en je kans op financiële vrijheid maximaliseren? Registreer je op mijn nieuwsbrief! Ik beloof je plechtig slechts heel af en toe lastig te vallen met 1 van mijn producten :). 

 

 

Financiële vrijheid in je inbox!

Een ineenstortend economisch systeem, de transitie naar een nieuw tijdperk met ongeziene opportuniteiten. Volg de grootste shift in de menselijke geschiedenis ooit van dichtbij via mijn nieuwsbrief.  

Jouw data is veilig bij ons.