Waarom je in (financiële) slavernij leeft.

Jul 27, 2021

 

Er is een reden waarom ‘vooruitkomen’ in het leven moeilijk is en vaak aanvoelt als een ‘uphill battle’...

Er is een reden waarom zoveel jonge mensen kampen met gezondheidsproblemen, burnouts en zich chronisch moe voelen... 

Er is een reden waarom mensen vastzitten in een hamsterwiel tot ze oud en versleten zijn… 

En die reden is heel simpel: het systeem is tegen jou gebouwd. 

 

 

We leven in een top down controle structuur waar slechts een heel klein deel van de bevolking bijna alles in handen heeft en de rest controleert. 

 Jij en ik, normale mensen (de ‘middenklasse’) zijn slechts een cashkoe voor de elite. 

Het is  zo dat de meeste van jouw medemensen dat niet zien (en ook nooit zullen zien). Afleiding en illusie is namelijk net datgene waarin de elite excelleert. 

Bijkomend weigeren de meeste mensen ook om de waarheid te zien al staart het ze recht in de ogen. Soms is het te ingrijpend om in te zien dat al hun dromen, dat waar ze al jaren voor werken en soms zelfs waar heel hun identiteit is op gebouwd, een illusie is. Wederom een trucje van de elite om zich te verrijken op de onwetendheid van de massa. 

In de psychologie noemen we dit ook wel het ‘stockholmsyndroom’. 

Het stockholmsyndroom is het psychologisch verschijnsel dat soms optreedt tijdens een gijzeling. Het verschijnsel houdt in dat de gegijzelde sympathie voor de gijzelnemer krijgt. De benaming komt van de Norrmalmstorg-overval op de Kreditbanken aan het Norrmalmstorg in Stockholm en de daaropvolgende gijzeling van 23 tot 28 augustus 1973. De gegijzelden namen het voor hun gijzelnemers op, zelfs nog ná de zesdaagse gijzeling. Tijdens de verhoren hielden ze zich in ten voordele van de gijzelnemers. De criminoloog en psychiater Nils Bejerot, die de politie toen bijstond, gaf uiteindelijk de naam aan dit verschijnsel. Aangenomen wordt dat het stockholmsyndroom tot ontwikkeling kan komen in een omstandigheid waar de gijzelnemer absolute controle over de gegijzelden kan uitoefenen en binnen die absolute controle voorziet in de basisbehoeften van het slachtoffer, bijvoorbeeld door het geven van voedsel of beschutting. Voor buitenstaanders is dit een paradoxale situatie, omdat het ook bij de gegijzelde bekend is dat hij zich slechts in een afhankelijke situatie bevindt als gevolg van de acties van de gijzelnemer. Bron Wikipedia. 

Je leest het goed, de elite heeft het zo klaargespeeld gekregen dat het grootste deel van de bevolking sympathie heeft gekregen voor hun gijzelnemers (overheden, centrale banken, etc.) simpelweg omdat we zo afhankelijk zijn van hen in ons doen, laten en zelfs ons denken. 

 

Tegelijk, heeft het internet, sociale media en nu ook covid-19 voor een stroomversnelling in de bewustwording van velen gezorgd.  Dit is gelukkig ook een tijd waarin steeds meer en meer mensen ‘wakker worden’, als jij dit leest is er een grote kans dat ook jij voelt dat er iets niet klopt en dat je een drang voelt om dat gevoel te gaan onderzoeken, net zoals Neo in The Matrix aan het begin van zijn ontwaking:  

 

"Let me tell you why you're here. You're here because you know something. What you know you can't explain, but you feel it. You've felt it your entire life. That there's something wrong with the world, you don't know what it is, but it's there. Like a splinter in your mind, driving you mad. It is this feeling that has brought you to me." Morpheus - The Matrix

 

Afhankelijk van waar jij in de ‘rabbit hole’ zit, zal je uiteindelijk tot de vaststelling komen dat het systeem er niet voor jou is maar eigenlijk gebouwd is om zoveel mogelijk waarde uit je te halen en dat te verdelen naar de elite

 

Net zoals in de 5 fases van de ‘hero's journey’ die elke deelnemer van mijn traject Money Matrix doorloopt, is de eerste fase de ‘sleep/wake’ fase. Want alleen door in te zien hoe de dingen echt werken, kunnen we ook ontdekken hoe we er ons van kunnen ontdoen. Welkom in de matrix...

 

 

 

In mijn traject  gaan we daar heel diep op in, maar hier zijn alvast 4 vaststellingen in die fase van wakker worden: 



  1. Een frauduleus monetair systeem dat jouw tijd steelt en herverdeelt naar de rijken.

 

Aan de zichtbare top van de piramide staan de centrale banken. Een instelling waar ik van overtuigd ben dat ze ooit de geschiedenisboeken zullen ingaan als grootste scam voor de mensheid ooit. Centrale banken stelen namelijk de tijd van de middenklasse en herverdelen deze naar de gevestigde elite. De meeste onder ons weten ondertussen dat er een alliantie is tussen centrale banken, overheden en commerciële banken die geld uit het niets kunnen creëren en zo zichzelf kunstmatig in leven kunnen houden. Iedereen begrijpt dat dit niet ok is, maar weinigen begrijpen echt hoe vernuft deze oplichting eigenlijk is en hoe ze net werkt.  

 

We kennen allemaal de term ‘inflatie’, volgens de meeste een soort van natuurlijk fenomeen dat de prijzen doet stijgen. Niets is natuurlijk minder waar. Inflatie is eigenlijk (zoals het woord ook al aangeeft) het kunstmatig vergroten van de geldhoeveelheid (centrale banken kunnen uit het niets nieuw geld creëren). 

 

Omdat er steeds meer geld in het systeem komt daalt de waarde van jouw geld (vraag en aanbod). Het gevolg daarvan is dan weer dat wat je met dat geld kan kopen (aka jouw koopkracht) alsmaar minder wordt.  Je wordt dus letterlijk elke dag armer in dit systeem! Dit is dus niet een of ander natuurlijk/normaal economisch fenomeen, het is het gevolg van een monetair systeem dat kunstmatig wordt gemanipuleerd.   

 

Dit is bijvoorbeeld de koopkracht van de Euro. Sinds zijn bestaan kan je met 1€ 40% minder kopen! 

 

 

Maar, belangrijk detail, voor de rijken telt dit niet. Zij hebben namelijk makkelijker toegang tot de geldpers en slagen erin om de expansie van nieuw geld voor te blijven door te investeren in assets. Voldoende assets bezitten is de enige manier om in deze wereld vrij te zijn. En je raadt het al, het wordt steeds moeilijker voor de gewone man om dit te kunnen realiseren. Wanneer dit zo doorgaat zal er uiteindelijk geen middenklasse meer bestaan. Iets ‘bezitten’ zal enkel nog weggelegd zijn voor de superrijken (zie onder hoe de rijksten ter wereld vorig jaar alleen maar rijker zijn geworden en dat tijdens de grootste crisis ooit…).

 

 

 

Als je hier dieper op wil ingaan kan je zeker ook dit filmpje eens bekijken om te ontdekken hoe diep de rabbit hole echt gaat. 



  1. Uitbuiting dmv direct of indirect geweld door taxatie en wetgeving in de vorm van geografische monopolies (aka overheden)

 

Een groot overheidsapparaat is voor ons heel ‘normaal’ geworden. Maar heb je er eigenlijk al eens bij stilgestaan dat een overheid over een monopolie beschikt binnen bepaalde territoriale grenzen en daarbij eigenlijk kan doen en laten wat ze wil? Dat ze steeds meer en meer macht naar zich toetrekt en ons gedrag steeds meer en meer bepaalt? Het ontbreken van competitie maakt de mens lui, dat zien we ook terug in onze overheden. Torenhoge schulden, inefficiënt bestuur en waanzinnig hoge belastingen. Mocht de overheid een bedrijf zijn was deze al lang failliet. We zien daarnaast ook steeds meer en meer systemische corruptie in overheden opduiken. Een teken aan de wand dat onze Westerse samenleving stilaan maar zeker niet alleen in verval geraakt, maar dat ook democratie een steeds holler begrip is, heel wat experts voorspellen een donkere toekomst: een totalitair regime en een aankomende complete ineenstorting van onze globale economie.

 

Remember Michael J Burry, de legendarische en ietwat excentrieke trader uit de film The Big Short (heerlijke film trouwens), die de crash van 2008 als eerste zag aankomen?  

 

Diezelfde man die onlangs furore maakte met zijn short op GME en de hele Wallstreetbets beweging in gang zette... 

 

 

En die ook recentelijk zwaar inzette tegen Tesla? 

 

 

Wel, die voorspelt (net zoals vele andere trouwens) de grootste crash ooit: 

 

 

Maar, meer hierover in mijn volgende blog/video. 

 

 

  1. ‘Cultuur’ en de sturing van collectiviteit, beide gedragsmanipulatie om de massa te controleren. Zodat je ‘te druk’ bent om de illusie te zien.

 

Denk jij dat ‘huisje, tuintje, boompje’ jouw idee was? Dat een ‘goed diploma’, een ‘goede job’, 2* per jaar op vakantie en dat allemaal tot aan je pensioen om dan eindelijk te kunnen 'genieten' (wanneer het beste er eigenlijk al af is) jouw ‘levensmissie’ is?

Tuurlijk niet. 

 

 "Choice is an illusion created between those with power and those without." Merovingian - The Matrix

 

 

 

Eens je door hebt dat de centrale en commerciële banken, overheden, media, pharma, voeding en eender welke industrie allemaal in de handen zijn van dezelfde mensen, dan snap je ook dat wat collectief als ‘normaal’ beschouwd wordt eigenlijk een programma is om de massa te sturen.

 

 

Recente onderzoeken tonen aan dat slechts 3 (!) bedrijven bijna in alle grootste Amerikaanse bedrijven de grootste aandeelhouders zijn. (bron Fichtner, Heemskerk & Garcia-Bernardo)

Een groot deel van jouw dromen, behoeften en zelfs identiteit zijn jou ingeprent door dezelfde mensen die jouw tijd en energie kapen voor hun eigen verrijking. Denk hier zelf eens even goed over na... Oh nee wacht, je bent te druk om hier echt bij stil te staan ;) 

 

Het zijn opnieuw trucjes van de elite om jou vooral naast te kwestie te doen blijven leven. Te druk in de molen tot je er uiteindelijk door wordt uitgespuwd. 

Vanaf de dag dat je wordt geboren wordt je geprogrammeerd om in het rijtje te lopen. #fact

 

Tip: Als het al even geleden is dat je The Matrix hebt gezien, is het hoogtijd nog eens een filmavondje te organiseren en eens stil te staan bij hoe dicht deze film (de dikke dosis sci-fi even weggelaten) eigenlijk bij de realiteit aanleunt. 



  1. Hijacken van jouw bewustzijn: jouw grootste kracht als mens is jouw creatieve gave: het manifesteren van jouw verlangens in deze fysieke wereld. The elites hijack or block this power by the use of neurotoxins (food, air, media, etc.) and dopamine dependence technologies.  

 

Zoals ik al eerder schreef is illusie en afleiding het spel waarin de elite uitblinkt. Naast het programmeren van jouw doen en denken gebruiken ze ook verschillende tactieken om jouw bewustzijn en creatieve gave zo klein mogelijk te houden. Processed foods, instant gratification, dopamine verslavingen, etc. 

 

Ons gedrag is bijna uitsluitend, wat men in Austrian economics noemt, ‘high time preference’ geworden. Waarbij we kiezen voor de onmiddellijke bevrediging van onze behoeften, vaak met nefaste gevolgen op lange termijn. Niet alleen individueel maar ook collectief heeft dit een negatieve invloed op onze samenleving als geheel.  

 

 

Veel van ons gedrag werkt zoals een creditcard: Onmiddellijk geluk waar we pas later de prijs voor moeten betalen.  Voorbeelden van high time preference (instant gratification) vs low time preference (delayed gratification):

 

Social media > boek 

Netflix > praten

Takeaway > koken

crashdieet > sporten 

Nieuwe Iphone > beleggen 

Op café > mediteren

Tinder > relatie 

Vluchten > confronteren



We missen daardoor niet alleen echte voldoening of beloning, maar slagen er ook niet in om voor onszelf iets op te bouwen waardoor we kunnen breken met dit nefast systeem. Hoe meer we voor delayed gratification kunnen gaan, hoe sneller we een vrij leven kunnen bouwen. En hoe langer je al meedraait in dit systeem hoe groter de impact van je veranderingen zal moeten zijn om resultaat te kunnen boeken.  

 

 

 

Delayed gratification, or deferred gratification, is the resistance to the temptation of an immediate pleasure in the hope of obtaining a valuable and long-lasting reward in the long-term. In other words, delayed gratification describes the process that the subject undergoes when the subject resists the temptation of an immediate reward in preference for a later reward. Generally, delayed gratification is associated with resisting a smaller but more immediate reward in order to receive a larger or more enduring reward later.[1] A growing body of literature has linked the ability to delay gratification to a host of other positive outcomes, including academic success, physical health, psychological health, and social competence. Bron Wikipedia.

 

Tijd om vrij te breken?

 

Als je nog nieuw bent in deze zoektocht zal het volgende misschien wat spiritueel voor je klinken, maar al deze zaken vergiftigen eigenlijk je bewustzijn. Ze weerhouden je ervan om je derde oog te openen en in je echte creatieve kracht te stappen, waarbij leven vanuit kracht, liefde en overvloed in plaats van angst en schaarste steeds makkelijker zal worden. Je kan het best vergelijken dat je met een Lamborghini rijdt maar dat er iemand een begrenzer op je motor heeft gezet, waardoor je nooit harder dan 100km/u kan... 

Jij bent een fantastisch creatief wezen, in staat om alles te bereiken wat je wenst, maar de elite kaapt eigenlijk die kracht van jou aan de hand van bovenstaande om zichzelf te verrijken. Haal de begrenzer eruit, stop de vergiftiging en ontdek je creatieve zelf. 

 

Wat zou jij ervan vinden om uit die wurggreep van de elite te kunnen breken? Om een (financieel) vrij leven te leiden? Om door de illusies te prikken en op 1 lijn te komen met wie je écht bent? Mijn traject Money Matrix doet exact dat. Binnenkort gaan de intakes voor een nieuwe groep open. Hou mijn aankomende posts dus goed in de gaten.

 

 

Financiële vrijheid in je inbox!

Een ineenstortend economisch systeem, de transitie naar een nieuw tijdperk met ongeziene opportuniteiten. Volg de grootste shift in de menselijke geschiedenis ooit van dichtbij via mijn nieuwsbrief.  

Jouw data is veilig bij ons.