De staatsbon legt een pijnlijke realiteit bloot...

Sep 07, 2023

21,896 miljard werd er opgehaald met de staatsbon. Een record… 

Liever de video kijken?

Oh, the irony! Wanneer een minister vandaag de dag de uitspraak ‘Ze wisten niet meer wat er leefde bij hun klanten' durft doen, weet je dat we in absurde tijden zijn aanbeland. 
 
Het ding is: de staatsbon dekt niet eens de inflatie. Met andere woorden, een gegarandeerd verlies. Je verliest dus letterlijk. Niet alleen direct in je portemonnee, maar ook indirect omdat je eenvoudigweg het systeem sponsort dat je klein houdt en ons de afgelopen jaren in een totale crisis heeft geduwd.

En zo zie je maar: in een tijdperk waarin het nog nooit zo duidelijk was dat de overheid faalt en dat de burger daarvoor moet opdraaien, vertrouwt een recordaantal mensen hun spaargeld eraan toe. Je zou er terecht gefrustreerd of boos om kunnen worden.

Het bewijst een aantal zaken:

  1. De grote massa slaapt nog steeds en het ziet er niet naar uit dat daar snel verandering in zal komen. Een van de grotere inzichten in mijn eigen zoektocht naar vrijheid de afgelopen jaren is deze: de matrix zal er altijd zijn en die zal altijd draaien op de onwetendheid van diezelfde massa. Meer nog, de matrix is zelfs nodig om ons eigen bewustwordingsproces te kunnen faciliteren (meer daarover in een toekomstige, meer spirituele mail).
  2. Het financiële bewustzijnsniveau is bij de meeste mensen van erbarmelijk niveau. Dat is op zich niet verwonderlijk, gezien we binnen ons klassiek onderwijssysteem niet leren wat geld écht is, hoe het werkt, maar vooral hoe we het in ons eigen voordeel kunnen inzetten en ook dat is logisch, want financieel vrije of soevereine mensen zijn niet nuttig voor het systeem. De overheid kan dan namelijk erg moeilijk hun productiviteit afromen, gezien ze zich zo organiseren dat ze geen of weinig belastingen hoeven te betalen (ik kan je leren hoe je dat doet).
  3. De meerderheid in onze samenleving legt de verantwoordelijkheid en organisatie van de belangrijkste zaken in hun leven liever niet bij zichzelf. Zolang zij kunnen genieten van vals comfort en ingebeelde zekerheid, zijn zij bereid hun vrijheid en soevereiniteit daarvoor op te geven. Wil jij daarentegen uit de matrix stappen en geen slachtoffer meer zijn van dit financieel systeem dat een kleine groep aan de top houdt door middel van jouw productiviteit? Wil jij daarentegen een ander soort leven gaan bouwen weg van de ratrace en niet langer geleefd worden? Dan zal je daar dus compleet eigenaarschap voor moeten nemen en de verantwoordelijkheid voor het slagen in deze opzet volledig bij jezelf moeten leggen.

Ook interessant om te weten is dat de Belgische overheid nu dus op een grote pot geld zit die ze gaat beleggen op internationale markten. Wie intekent, laat dus de Belgische overheid beleggen met zijn/haar centen. Als dat maar goed komt ;).

De oplossing voor jezelf ligt niet in het 'vechten' tegen dit systeem (want ook dat is de matrix), wel inzicht krijgen in hoe je jezelf ervan kunt losmaken en uiteindelijk zowel mentaal, fysiek als financieel de matrix kunt overstijgen.

Als je mij al even volgt, weet je dat dit het proces is dat ik de afgelopen jaren heb doorlopen. Een belangrijk onderdeel van dat proces was dat ik mezelf op plekken heb kunnen begeven waar de matrix en ons Westers systeem niet zo allesomvattend aanwezig zijn. Dit heeft zo'n grote impact gehad op mijn eigen groei, simpelweg omdat ik daar de tijd en ruimte kreeg om echt tot mezelf en mijn essentie te komen (vaak in combinatie met de connectie met échte natuur). Daarnaast geeft dit een geheel nieuw perspectief op vele zaken, waardoor je (als je dan terug in BE of NL komt) met afstand naar de matrix/rat-race kunt kijken; het lijkt wel alsof je vanuit een nieuwe dimensie naar de zaken kunt kijken en je ziet steeds diepere lagen van de grote illusie waar de meeste mensen, volledig afgesneden van hun eigen essentie, in leven.

Daarom geloof ik dat jezelf buiten de matrix begeven een belangrijk deel is om jezelf te kunnen losmaken van dat systeem dat jou klein houdt.

Nu zeg ik niet dat het onmogelijk is in België of Nederland om dit te doen. Maar het is zeker en vast niet optimaal en een stuk uitdagender.

Ik merk dit zelf ook heel hard op de momenten dat ik in België ben om vrienden en familie te bezoeken, hoe snel ik weer 'in het systeem' wordt gezogen en hoe de energie hier mij heel onrustig maakt en mij afsnijdt van mijn essentie. Hier in België moet ik dingen 'doen' om mij goed te voelen en mee te kunnen draaien, op andere plekken in de wereld kan ik gewoon 'zijn' en is een zinvol leven zoveel eenvoudiger.

Blijf je in België of Nederland, dan word je dag in, dag uit geconfronteerd met een slapende massa (die dus nog niet onmiddellijk 'wakker' zal worden) en hoe bewuster jij wordt, hoe harder je ermee wordt geconfronteerd. Dat kan uiteraard een enorme last en belemmering zijn voor je eigen gemoedstoestand en groei.

Wat trouwens ook interessant is: ik vraag mijn klanten bij aanvang steeds wat hun droom is. Weet je wat het antwoord in 99% van de gevallen is?

'Een simpel leven zonder zorgen, ergens in de natuur, waarin ze hun dagen kunnen doorbrengen met iets wat ze graag doen, omringd door leuke mensen.'

Kortom: minder 'doen', meer 'zijn'.

Ik denk dat jij en ik heel goed beseffen dat dit nu al extreem moeilijk te realiseren is in België en/of Nederland en dat dit de komende 10 jaar nog uitdagender zal worden.

Volgende week lanceer ik mijn masterclass 'Plan B', waarin ik alles deel wat ik de afgelopen 3 jaar heb geleerd rond het opzetten van een internationale levensstijl en het bouwen van (financieel) vrij leven. Of je nu van plan bent in BE/NL te blijven, meer tijd in het buitenland door te brengen of zelfs compleet te verhuizen, in deze masterclass leer je hoe je zelf internationalisatie en 'flag theory' (het planten van vlaggetjes rond de wereld) kunt inzetten als bescherming tegen alles wat er gaande is én als tool om in te zetten op de opportuniteiten in een snel veranderende wereld (want die zijn er zeker ook!).

Ben jij er klaar om je Plan B op te zetten?

De masterclass is beschikbaar vanaf 13/9, zet je op mijn mailinglijst en word als eerste op de hoogte gebracht. 

Stay tuned,

Benjamin

Financiële vrijheid in je inbox!

Een ineenstortend economisch systeem, de transitie naar een nieuw tijdperk met ongeziene opportuniteiten. Volg de grootste shift in de menselijke geschiedenis ooit van dichtbij via mijn nieuwsbrief.  

Jouw data is veilig bij ons.