11 opportuniteiten om online je geld te verdienen

Mar 14, 2023

Als jullie mij al een tijdje volgen, dan weten jullie ook dat ik een heel grote fan ben van een online business om jouw centjes mee te verdienen. Daarom deel ik graag een artikel met daarin 11 manieren om online je geld te gaan verdienen op een locatie onafhankelijke manier. 

Belangrijk om te weten: Ik lanceer binnenkort iets nieuws rond dit onderwerp: Hoe jij met je eigen passie en/of expertise een locatie onafhankelijk inkomen gaat kunnen creëren.

Wil je als eerste op de hoogte gebracht worden, zet je dan op de wachtlijst via deze link.

 

Kijk ook de video:

 

Waarom een online business?

Als je mij al een tijdje volgt, dan weet je dat ik een heel grote fan ben van een online business om jouw centjes mee te verdienen.

En daar is een hele goede reden voor: een online business is namelijk één van de beste manieren om jezelf locatie onafhankelijk te maken en dat is in mijn ogen, in deze gekke tijden, in deze transitie naar een nieuwe wereld één van de grootste assets die je kan hebben.

Waarom?

Dit gaat misschien een beetje abstract klinken en het is materie waar we veel dieper op ingaan in Money Matrix, maar de digitalisatie heeft ervoor gezorgd dat we energie op een volledig nieuwe manier doorheen de samenleving kunnen verhandelen.

Dat heeft als gevolg dat de manier waarop onze samenleving momenteel is georganiseerd, op een nog grotendeels fysieke manier, verouderd is en daardoor heel wat maatschappelijke problemen met zich meebrengt. 

Nu, als jij mij al volgt, dan heb je ook door dat er een aantal zaken spelen die misschien niet heel positief zijn en dat het soms wel lijkt alsof de wereld in brand staat. Dat is enerzijds ook zo, maar anderzijds zorgt deze shift naar een nieuw systeem, dat we ons kunnen losmaken van het oude en dat brengt enorm veel opportuniteiten voor hen die dit kunnen doorzien en actie durven te nemen. 

Het is mijn mening dat een digitale business zo'n opportuniteit is. Meer nog, dat het zelfs één van de beste manieren is om je vandaag de dag op zo'n manier te gaan organiseren dat je maximaal kan inzetten op de opportuniteiten van de nieuwe wereld die eraan komt.

Met een digitale business ga je er namelijk voor kunnen zorgen dat je bewegingsvrijheid en je financiële vrijheid gaat kunnen maximaliseren.

Daarbij zie ik ook een belangrijke shift, die ik met jullie wil delen.

 

Democratisering van informatie = revolutionair 

De digitalisatie brengt een ongekende democratisering van informatie met zich mee. 

Informatie kan namelijk door het internet en sociale media op een veel makkelijkere manier door de samenleving stromen. Mensen kiezen dus meer en meer hun eigen waarheid maar ook waar en van wie ze die informatie willen ontvangen. Deze shift zal een enorme impact op de samenleving hebben en het einde van ons klassieke educatie-systeem is daar een van de gevolgen van.

Mensen zullen zelf gaan bepalen wat ze willen leren en wie hen daar in mag begeleiden. Waarom denk je dat online educatie businesses zo booming zijn? 

Dankzij die democratisering van informatie wordt (online) ondernemen ook veel makkelijker. Simpelweg omdat je als ondernemer/bedrijf veel makkelijker je doelgroep kan bereiken met een veel lagere prijs. 

Waar je vroeger met een bedrijf heel veel advertentiebudget nodig had om via mainstream kanalen jouw doelgroep (met geluk) te bereiken, kan je nu eigenlijk quasi gratis via sociale media bijvoorbeeld, jouw ideale niche in grote getallen bereiken. Niet enkel informatie wordt gedemocratiseerd maar dus ook de toegang tot ondernemen en het ondernemen zelf. 

We staan dus op een uniek kantelpunt waarbij ondernemen nog nooit zo simpel was, voor zij die dit kunnen doorzien en hier slim op inspelen. 

Hieronder deel ik 11 ideeën om online en locatie onafhankelijk je geld te verdienen die in mijn mening inspelen op deze opportuniteiten. 

 

11 opportuniteiten om online en locatie onafhankelijk je geld te verdienen.

 

1. Social Media Personal Assistant

Mensen die een online business hebben, die draait om hun eigen personal brand helpen om hun sociale media (grotendeels) te gaan managen zodat zij zichzelf kunnen gaan hefbomen op socials. 

Hoe? 

Hen helpen een 'content machine' te bouwen waardoor ze consistent op socials aanwezig zijn (vaak moeilijk voor de ondernemer zelf om hier écht consistentie in te behouden): systematiseren, content inplannen en/of eventueel zelfs creëren. 

Belangrijk daarbij is dat je leert hen eigen ‘stem’ ook online over te brengen zodat zij authentiek kunnen blijven online. 

Idealiter zoek je zelf de personen op die het online erg goed doen, met wie je een connectie voelt en vraag je tussen de 2-3k per maand. Op deze manier moet je zeker 2-3 klanten kunnen bedienen en zit je al snel aan 6-9k per maand. 

 

2. Video editor (voor sociale media)

Nummer 2 sluit eigenlijk heel nauw aan bij voorgaande maar vergt een andere skillset en dat is: video editor.

 Net zoals bovenstaande hebben personal brands vandaag nood aan betere video's en/of ondersteuning in de uitvoering ervan zoals: het opnemen, editen, inplannen, etc. 

Je helpt hen dus hun personal brand te hefbomen door professionele video's aan te leveren. 

In mijn mening moet je daar zeker 1-2k per maand voor kunnen vragen.

Allerbelangrijkste hier is dat je echt inzet op professionele kwaliteit en skills en leert meedenken als het aankomt op marketing met je klanten.

Hier is grote nood aan. 

 

3. Combo 1+2 = Social Media Wizard

Idealiter, als dit binnen je wensen ligt en je de skills kan opbouwen kan je 1+2 ook combineren. Met 2 klanten kom je al makkelijk aan 10k per maand.

 

 4. Rouwconsulent

En er is nu eenmaal vastgesteld dat er een enorme oversterfte is en dus er gaan meer mensen dood. Dat is absoluut geen leuk nieuws, maar je kan er zelf ook iets in betekenen door bijvoorbeeld rouwconsulent te worden. Dit is een opkomend beroep waar steeds meer mensen behoefte aan zullen hebben en wat je volledig online kan doen. 

 

 5. Burnout-coach & heroriëntering-coach

Een vijfde opportuniteit die ik zie en die zeker niet nieuw is, is het begeleiden van mensen bij hun burn-out of een ander soort van uitvallen in de arbeidsmarkt.

In de huidige economische omstandigheden alsook de enorme hoeveelheden bijwerkingen die worden vastgesteld na de prik campagnes, gaan in mijn mening de komende jaren voor een enorme uitval op de werkvloer zorgen. Dit zal een sneeuwbaleffect hebben op diezelfde arbeidsmarkt waardoor ik van mening ben dat er een enorme vraag zal komen naar begeleiding hierin. Zowel fysiek, mentaal als op het gebied van ‘herstel’ maar zeker ook op het gebied van heroriëntering en loopbaanbegeleiding.

Enorm veel mensen zijn de voorbije jaren wakker geworden, worden zich steeds bewuster van de druk van de rat-race en willen het anders gaan aanpakken. 

Zeker als je zelf een gelijkaardig verhaal hebt, liggen hier veel opportuniteiten om daar ook anderen mee te gaan helpen (hoewel dat geen vereiste hoeft te zijn). 

 
6. Trader

Nu, trader worden is zeker niet iets wat voor iedereen weggelegd is en heeft ook een bepaalde leercurve, zeker om er je hoofdinkomen van te kunnen maken  (ik zou zeggen zeker 1 tot 2 jaar).

Daarnaast  heb je natuurlijk om trader te worden ook een bepaald kapitaal nodig, hoewel daar vandaag de dag ook oplossingen voor zijn. Als je een bepaalde skillset kunt aantonen dan kan je ook funded trader worden en dan kan je eigenlijk het kapitaal van een ander bedrijf of van iemand anders gaan gebruiken om daar zelf mee te gaan traden en een inkomen op te gaan verdienen.

Hoewel ik zelf geen trader ben vind ik het toch één van de beste beroepen vandaag de dag.

Waarom?

Je hebt namelijk geen klanten of leveranciers nodig. De markt is basically altijd open en jij kiest dus volledig zelf wanneer je werkt. Je bent dus 100% aangewezen op jezelf. Het is dé ultieme business in pocket. 

Idealiter combineer je dat ook met een soort van coaching of combineer je dat nog met een andere activiteit, omdat je als trader natuurlijk niet echt bijdraagt aan de maatschappij. Dit vind ik een onderbelichte kanttekening bij het traden en belangrijk om zelf bij stil te staan als je dit pad zou willen gaan bewandelen. 

 

7. Metaverse (corporate) consultant

Het is momenteel nog een beetje onbekend terrein, maar de metaverse heeft voor bedrijven waanzinnig veel potentieel. We gaan binnenkort allemaal en zeker op lange termijn, vooral in virtuele werelden leven en in die virtuele werelden moet ook alles gebeuren wat er in de echte wereld gebeurt.

En daar liggen natuurlijk waanzinnige opportuniteiten om als bedrijf op in te springen of op z'n minst om na te denken over wat je nu als bedrijf in de de fysieke wereld doet en hoe je daarmee aan de slag zou kunnen gaan in de metaverse (en hoe je daar uiteindelijk geld mee zou kunnen verdienen).

Zoals ik al zei, we zijn nog heel vroeg, maar ik ben er wel van overtuigd dat heel veel bedrijven openstaan om daar wegwijs in gemaakt te worden (via een consultant) en om hen te helpen begrijpen wat het is en waar dan nu effectief opportuniteiten liggen voor het bedrijf .

Hoewel dit in het begin echt een zoektocht zal zijn en je succes waarschijnlijk zal liggen in de niche die je uiteindelijk kiest en het netwerk dat je hierdoor opbouwt, geloof ik dat dit een enorme opportuniteit is voor mensen die bereid zijn dit doolhof te doorkruisen. 

Lees ook: Hoe overleef je de great reset?

 

8. A.I. consultant (Artificial Intelligence) 

Een gelijkaardig verhaal als het metaverse gegeven. Artificial Intelligence (A.I.) is plots heel actueel door de lancering van ChatGPT op het grote publiek. Ook hier denk ik dat het belangrijk is om jouw niche te pakken te krijgen en hier dé specialist in te worden om bedrijven te helpen de juiste A.I. tools in te zetten om simpelweg hun bedrijf efficiënter te maken. De mogelijkheden zijn echt eindeloos hier. 

 

9. Automation expert 

In het verlengde en mogelijks zelfs te combineren met nummer 8 is Automation expert. 

Een online business kan enorm winstgevend zijn omdat je makkelijk kan inzetten op de kracht van digitalisatie. Er bestaat vandaag de dag een enorme hoeveelheid software die bedoeld is om online businesses zo efficiënt en winstgevend mogelijk te maken, door vooral te focussen op taken die voorheen manueel gebeurden, nu automatisch en digitaal te maken. Daardoor dalen de kosten van ‘arbeid’ in een online business natuurlijk drastisch waardoor ook de winstgevendheid veel hoger wordt. Als automation expert (ik zou opnieuw kiezen voor een niche waar je expert in kan worden) ga je dus op zoek naar de beste tools voor je klanten en tover je die achter de schermen om tot één gestroomlijnde machine zodat je opdrachtgever vlotjes zijn/haar business kan runnen en doen groeien.  

 

10. (Micro) Influencer

Ik denk dat het zeker nog niet te laat is om influencer te worden en daarmee ook een mooi inkomen te genereren. Uiteraard moet je eruit springen en slim zijn hoe je dit aanpakt. Durf jezelf te zijn en vervolgens te zoeken en kiezen voor bedrijven, brands, etc. die ook effectief bij jou passen i.p.v. dit omgekeerd te doen (en één van de zovele te worden).

Ik geloof dat kleine influencers vandaag ook aan de bak geraken naast de grote influencers, waarom?

Omdat bedrijven steeds beter de impact van hun social media campagnes beginnen te begrijpen en daardoor ook gerichter zullen worden in hun aanpak daarin. Er zal nog steeds random veel geld worden gesmeten naar grote profielen maar er zullen ook heel wat bedrijven komen die willen samenwerken met kleinere influencers wiens persoonlijkheid en uiteraard bereik sterk aanleunen bij het merk zelf. Hier liggen opportuniteiten voor zij die ZELF op zoek durven gaan naar die bedrijven en hen benaderen voor een samenwerking. 

 

11. Online educatieve business (MIJN FAVORIET)

En last but not least, het businessmodel dat ik zelf heb gekozen om online en locatie onafhankelijk mijn geld mee te verdienen en in mijn mening (en voor mij persoonlijk) de grootste opportuniteit is: een online educatieve business. Zeker omdat deze ook perfect valt te combineren met de meeste bovenstaande ideeën. 

Ik verwijs daarbij even naar wat ik in de intro van dit artikel al vertelde, namelijk dat de democratisering van informatie (door de digitalisatie) er voor zorgt dat het klassieke educatie-systeem aan het uitsterven is en dat mensen zelf willen bepalen, wanneer, waar, wat en van wie ze willen leren. 

Dit is trouwens ook de reden waarvan de creator economy zo booming is en waarom de online educatieve business één van de snelst groeiende sectoren is in het online business gegeven. 

Alles komt hier eigenlijk mooi samen.  

Iedereen heeft wel een bepaalde passie of expertise die ze met hun eigen unieke verhaal, talenten en persoonlijkheid via een online business kunnen hefbomen naar een locatie onafhankelijk inkomen waarmee ze ook andere mensen kunnen helpen hun doelen te bereiken en hun dromen waar te maken.

De vraag waar veel mensen echter mee struggelen is:

Waar te beginnen? Wat kan ik aanbieden? Hoe doe ik dat? 

Eens dat het antwoord daarop duidelijk is, is het uitdaging natuurlijk om in een oceaan van ‘coaches’ te kunnen uitspringen en mooie omzetten te draaien. 

Wil je dit voor jezelf opzetten? 

Daar kan ik bij helpen. Binnenkort lanceer ik iets nieuws dat je exact dát leert doen. 

Je kan je hier alvast op de wachtlijst zetten.  

 
Conclusie

Er is geen excuus om vandaag je geld niet locatie onafhankelijk te kunnen verdienen ;)

 

Talk soon,

Benjamin

 


 

Meer lezen?

Vastgoed is dood

De grootste crash ooit is op komst.

Hoe overleef je de great reset?

 

 

Financiële vrijheid in je inbox!

Een ineenstortend economisch systeem, de transitie naar een nieuw tijdperk met ongeziene opportuniteiten. Volg de grootste shift in de menselijke geschiedenis ooit van dichtbij via mijn nieuwsbrief.  

Jouw data is veilig bij ons.