Het belang van meerdere ‘vlaggetjes’ (flag theory)

Feb 28, 2023

Ik zie nog maar weinig mensen met het besef dat het nog nooit zo makkelijk was als vandaag om niet het slachtoffer te zijn van de grillen van één overheid. Diversifiëren doe je niet enkel met je centen maar vandaag ook op het gebied van waar je woont, verblijft, burgerschappen hebt, fiscale blootstelling en toegang tot onderwijs & gezondheidszorg voor jezelf en je dierbaren. Eens je de mogelijkheden van een goede internationale diversificatie ziet, gaan er enorm veel nieuwe deurtjes open. In de blog en video van deze week, behandelen we dan ook 'Flag theory, een concept dat een grote invloed kan hebben op jouw financiële vrijheid. Veel plezier!

 Laat me beginnen met de volgende vraag:

Is het verstandig al je monetaire energie in één aandeel, crypto of zelfs investeringsklasse te investeren? 

Uiteraard niet, ook al laten we ons te vaak leiden door emoties bij het investeren, iedereen weet wel dat diversificatie en het spreiden van je vermogen essentieel is om meer vrijheid in je leven in te bouwen. 

Maar, wat velen van ons niet beseffen is dat ze absoluut geen spreiding hebben als het aankomt op een aantal andere factoren die een grote invloed kunnen hebben op onze (financiële) vrijheid. 

Om deel te kunnen nemen aan de samenleving hebben we in ons systeem nu eenmaal geld nodig. 

Dat geld vervult een belangrijke rol in dat systeem: het is het medium waarin we als individu onze energie opslaan én waarmee we die energie onder elkaar verhandelen om aan onze behoeften te voorzien. 

Hoe vrijer je zelf bent om die energie te kunnen verhandelen op de manier die jij wenst, hoe meer bewegingsvrijheid je voor jezelf zal creëren. Hoe kwalitatiever de technologie(en) die je kan gebruiken om die transacties te faciliteren en je energie in op te slaan, hoe meer vermogen je zal kunnen opbouwen en hoe minder (centrale) tussenpartijen daarvoor nodig zijn om dat monetaire netwerk draaiende te houden, hoe minder het systeem vatbaar wordt voor fraude en onethische praktijken.  

We weten ondertussen allemaal dat er iets grondig mis is met ons geld.

 

Geen idee waar ik het over heb? Lees dan eerst: "Waarom je in financiële slavernij leeft."

 

Het netwerk is in handen van een kleine top die het misbruikt op al de rest, ter verrijking van zichzelf.  

Nu, welk instrument wordt er in ons systeem gebruikt om dat monetaire netwerk ‘af te dwingen’ op de deelnemers in dat systeem? 

Overheden. 

Daarnaast heeft die overheid territoriaal een monopolie waarbinnen het een kader kan creëren om de inwoners te ‘sturen’.  

In onze contreien roomt de overheid meer dan 50% van onze levensenergie af. Ik hoef daar geen tekening bij te maken om duidelijk te maken dat het erg moeilijk wordt om échte vrijheid te creëren in een situatie als deze. 

Maar niet enkel dat. Zonder een internationale Freedom Structure, ben je volledig afhankelijk van de grillen van die ene overheid. Je bent afhankelijk van het politieke beleid, kwaliteit van de gezondheidszorg, onderwijs en huisvesting, economische klimaat, etc. Al je eieren liggen werkelijk in één mand en de meeste hebben dit niet door omdat het zo ‘normaal’ is. 

Ook al ben je mooi gediversifieerd in je vermogen, je vermogen zelf is dan wel 100% vatbaar voor de grillen van één fiscaal beleid. En wanneer dat (voor de meeste lezers hier) in BE of NL is, snap je ook dat dit in huidige tijdsgeest misschien geen al te slim idee is.  

 

Wekt dit je interesse? Lees dan ook: "The bigger picture: Wat er echt gaande is op globaal niveau."

 

Ik stel ik je nog wat vragen:

Zie je het als een mogelijkheid dat je de komende 10 jaar aan allerlei regeltjes moet voldoen om nog van een bepaalde ‘bewegingsvrijheid’ te genieten? 

Hetzelfde om nog financieel deel te kunnen nemen aan de samenleving? 

Zie je het als een mogelijkheid dat de overheid jouw paspoort niet wil vernieuwen omdat je ook weer niet aan al die regeltjes voldoet? 

Zie je het als een mogelijkheid dat men op EU vlak je bewegingsvrijheid buiten het continent aan banden legt wanneer deze oorlog en crisis verder escaleert?

Wat we de laatste jaren jammer genoeg in een sneltempo zien opkomen is dat er naast financiële controle, nu ook gedragscontrole komt die, wanneer alle systemen in plaats zijn (Central Bank Digital Currencies), één grote gevangenis zullen zijn waar wat jij met je eigen geld kan doen 100% bepaald zal kunnen worden door de entiteiten die de systemen in handen hebben. Zonder een Freedom Structure kan je in zo’n systeem weldra geen kant meer op. 

Iedereen die ziet wat er aan het gebeuren is weet één: Dat niemand exact weet wat er ons staat te wachten en twee: Dat het op dit moment een gigantisch risico is om al je eieren in de mand van één (of zelfs meerdere) Europese lidstaat/lidstaten te leggen.   

Wat dan wel? 

Niet elke overheid loopt in de pas en elk land is anders; ieders met zijn eigen opportuniteiten en bedreigingen. Alles is daarbij constant in verandering. Immigratie en emigratie zijn van alle tijden, zeker nu en dat creëert allerlei opportuniteiten. 

De grootste shift die ik zie is de neergang van Europa en de opkomst van de BRICS landen als nieuwe wereldorde. De digitalisatie die we als samenleving meemaken creëert daar opportuniteiten in. Een ‘wereldburger’ organiseert zich zo dat hij/zij hier slim op kan inzetten. 

En wil je vandaag maximaal kunnen profiteren, moet je nu eenmaal zelf een flexibele houding aannemen. Meer nog, in mijn mening zal een mobiele(re) levensstijl gebaseerd op die shifts essentieel blijken voor een vrije toekomst als individu. Voor velen vergt dit zo’n grote shift in denken en handelen dat ze simpelweg niet klaar zijn om die te maken. 

Het draait niet enkel meer om die droom van een emigratie naar een ‘zonniger land’. Spanje is zo’n klassiek voorbeeld: De Spaanse Droom. Allemaal leuk en wel, maar mensen lijken te vergeten dat Spanje nog altijd EU is én belasting gewijs helemaal niet interessant is…  

(Foto via https://www.britishpassportsuk.co.uk/

 

Mijn bedoeling is geen oordeel te vellen over jouw plannen en of jouw huidige structuur wel of niet slim is. Mijn bedoeling is je de ogen te openen voor de neergang van een oud systeem dat je maar al te graag mee de dieperik intrekt en tegelijk te laten zien dat er een (nieuwe) wereld aan mogelijkheden en opportuniteiten is, voor zij die de shift durven te maken. 

Deze nieuwe manier van jezelf te organiseren draait op wat we noemen ‘flag theory’, overal waar het voor ons als individu nuttig kan zijn, planten we een vlaggetje (flag), om zo de opportuniteiten te maximaliseren en de bedreigingen te minimaliseren. 

 

Lees ook: 7 manieren om jezelf te beschermen.

 

Het resultaat is simpel: het wordt veel makkelijker meer vermogen op te bouwen en je eigen bewegingsvrijheid te optimaliseren. Uiteindelijk komt het erop neer je levenskwaliteit op alle vlakken zo hoog mogelijk te maken.

Zij die hier vooruitziend in kunnen handelen, zullen de grote winnaars in deze shift worden…

Ik postte dit eerder al:

What’s the difference between an emigrant and a refugee?

Timing!

Zorg er dus voor dat je aan de juiste kant staat.

 

Wil je in dit proces begeleid worden, de juiste informatie tot jezelf nemen en je omringen met like minded freedom seekers? Dan is Money Matrix iets voor jou. 

 

Talk soon!

Benjamin

 


 

Meer lezen?

The Bigger Picture: wat er écht gaande is op globaal niveau.

De grootste crash ooit is op komst.

Hoe overleef je de great reset?

 

 

Financiële vrijheid in je inbox!

Een ineenstortend economisch systeem, de transitie naar een nieuw tijdperk met ongeziene opportuniteiten. Volg de grootste shift in de menselijke geschiedenis ooit van dichtbij via mijn nieuwsbrief.  

Jouw data is veilig bij ons.