Het Einde van Vrije Meningsuiting?

Jun 13, 2023

Zoals je in mijn vorige video’s kon zien staat met de uitrol van de CBDC’s elke EU burger zijn financiële vrijheid op het spel (Video een finale gevangenis) en in De Informatie Oorlog kon je leren hoe informatie een controle tool is en hoe heersende machten een monopolie op de waarheid trachten in stand te houden om het gedrag van de massa te kunnen sturen. 

 Liever de video kijken?

Nieuwe controle grid

In die eerste video legde ik uit hoe natiestaten tot voor kort de beste manier waren om energie doorheen een samenleving te verdelen (en af te romen naar de financiële top van die samenleving) maar dat de digitalisatie roet in het eten gooit van dat controlesysteem, simpelweg omdat natiestaten afhankelijk zijn van fysieke grenzen om juridisch hun energetische extractie op de massa te kunnen afdwingen. 

Een belangrijke evolutie uit die tweede video is de decentralisatie van informatie door het internet en sociale media waardoor het voor het establishment onmogelijk is geworden om dat monopolie op de waarheid in stand te houden. De vloedgolf van wat het establishment ‘desinformatie’ noemt de voorbije 3 jaar is daar het beste bewijs van.

Conclusie? Door die digitalisatie en de decentralisatie die deze met zich meebrengt (in geld en informatie) blijkt het huidige controle grid ontoereikend. En dus moet er een nieuwe controle grid komen. Hier doen de CBDC’s, het digitale ID van de EU en de Digital Services Act hun intrede. 


 

CBDC’s komen er snel aan.

Met het Digitale ID bepaalt de EU je online toekomst.

 

Digital Services Act (DSA)

Vorige week viel ik op dit artikel:

Het artikel verwijst naar de Digital Services Act (DSA). Die net werd aangevuld met verstrengde regels rond ‘desinformatie’. 

De DSA zelf is simpelweg Europese regelgeving om een groot stuk van de online informatie beschikbaar voor de Europese burger te kunnen monitoren, sturen en eventueel zelfs weghalen. Het grootste deel van de Europese online infrastructuur zal uiteindelijk onder deze regelgeving vallen. 


Het grootste stuk van de online infrastructuur in Europa is verplicht zich te houden aan de regelgeving.

De DSA zal van start gaan voor grote platformen (platformen met  gebruikers die meer dan 10% van de Europese bevolking bedragen) vanaf 25 augustus dit jaar. 

Maar liefst 1,3 miljard euro zal worden vrijgemaakt om onder andere de Europese visie ook digitaal te kunnen vertalen. 

Wat betekent dat nu concreet? 

Met de strijd tegen ‘desinformatie’, die de EU duidelijk heel serieus neemt (zie afbeelding onder) en nu wetgeving die dus kan bepalen wat wel of geen desinformatie is het hek natuurlijk van de dam voor verregaande censuur van bepaalde informatie. 

De EU kan namelijk gaan bepalen wat wel en niet waar is.

 

"Anti-overheid" & "Interne-terrorisme"

Als we kijken naar hoe de voorbije 3 jaar gelopen zijn, stemt mij (en ik veronderstel vele lezers hier ook) dat uiteraard niet echt veel vertrouwen in. 

Als we kijken naar de link met het opkomende beleid tegen ‘anti-overheid’ en tegen ‘anti-institutioneel’ denken dat is het niet moeilijk in te zien dat dit erg nare gevolgen kan hebben voor de vrije meningsuiting en vooral het opdringen van één enge ‘waarheid’ die bepaald wordt door een supranationale instelling zoals de EU. 

Meer nog, als er een juridisch kader is waarop deze informatie illegaal wordt gemaakt en dus strafbaar is, is de link met ‘terrorisme’ niet ver weg. We zien namelijk in de Westerse wereld steeds meer berichten vanuit de overheid opduiken dat een kritische houding tov diezelfde overheid nu als ‘ondemocratisch’, ‘anti-overheid’, ‘extremistisch’ is. Er wordt zelfs hier en daar de link gelegd met ‘intern terrorisme’ (de dreiging komt niet langer van buitenaf maar bevindt zich nu onder de bevolking zelf).  

Zij die een symbool van de democratie zouden moeten zijn, kunnen ondertussen bepalen wat wel en niet democratisch is. Een verontrustende evolutie? 


Er bestaat dus de mogelijkheid dat door het verspreiden van informatie die door de EU wordt beschouwd als onwaar, je nu dus kan worden bestempeld als terrorist met mogelijke juridische consequenties. 

Hoe ver dit zal gaan is moeilijk in te schatten. Wat mij wel duidelijk is, is dat door deze DSA het bereik van informatie op sociale media die niet strookt met de overtuigingen van de EU spoedig amper nog iemand zal gaan bereiken. Deze volgende fase naar censuur start dus op 25 augustus, de dag dat de grote sociale media platformen aan de verstrengde normen moeten voldoen. En dit bovenop de reeds immense censuur die de voorbije 3 jaar al plaatsvond. 

En zo zal ‘de waarheid’ dus een alsmaar enger iets worden dat kan worden bepaald op continentaal gebied (door een handvol mensen) met grote gevolgen voor de levens van zij die zich niet buiten deze grenzen kunnen bevinden. 

  

 


 

Meer lezen?

De informatie oorlog

Geld & energie (problemen)

De val van de welvaartsstaat

 

Financiële vrijheid in je inbox!

Een ineenstortend economisch systeem, de transitie naar een nieuw tijdperk met ongeziene opportuniteiten. Volg de grootste shift in de menselijke geschiedenis ooit van dichtbij via mijn nieuwsbrief.  

Jouw data is veilig bij ons.